Bloggpost

2019-02-02

X-files: Sagrada Familia

I 136 år har de hållit på att bygga denna basilika och än är de inte klara. Ritad i huvudsak av Antoni Gaudí. Om han var ett geni eller väldigt hög på konstiga svampar är en diskussion för en annan gång. Jag kommer att visa några bilder inifrån senare här i bloggen.

Vi hade gått igenom hela Panasonics nya S-system, vi hade varit på photoshoot inne i Barcelona och det fanns lite tid innan middagen. Några tog en tupplur, andra besökte baren och några jobbade. Personligen så tog jag chansen att åka och se Sagrada Familia. Jag hade lärt mig av hotellkillen hur man får tag i en "Barcelonisk" taxi så det var inga problem att ta sig dit. Ett val jag inte ångrade även om min kropp hade behövt en tupplur i stället. Det var en otrolig upplevelse att se detta byggnadsverk, speciellt inifrån faktiskt. Jag satt nästan en timme och bara tog in alla intryck.

Tyvärr så hade solen mer eller mindre gått ner. Det var trångt att få en bra vinkel att fotografera i och min vidvinkel var alldeles för snäv men jag ville verkligen ha en bild av basilikan och jag ville dessutom ha en ljus och positiv bild som minne. Oddsen var helt emot mig så jag delade upp hela byggnaden i 6 bilder och hoppades kunna pussla ihop dem sedan. Dessa 6 bilder ser du under den stora bilden. Jag redigerade bilderna så att de fick det varma och positiva ljus som jag ville ha och sedan satte jag ihop alla 6 bilder med hjälp av automatiserade funktioner i både Lightroom och Photoshop. Hade bilden varit viktig så hade jag lagt ner mer jobb på den, framförallt att få en snyggare himmel. Men ibland så får det vara tillräckligt bra. Det tar för lång tid att få den perfekt. Men jag ville ändå visa bilden för att inspirera till att omöjliga bilder kan bli möjliga vid efterbearbetningen. Det bästa hade varit att invänta rätt ljus och ha rätt optik, men det var inte möjligt för mig den dagen.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4 R LM WR.

Klicka här för att se större bild >>

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse. 

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

/Thomas