Världens snabbaste minneskort?

Nyhet

Sony har släppt information om att dom utvecklar en av världens snabbaste minneskort med klassledande hastighet och deras unika Sony Tough klassning, kan detta vara framtiden för minneskort?

Sony har de senaste åren häpnat fotomarknaden med deras spegellösa kameror som har varit mindre och snabbare än konkurrenter utan att tappa bildkvalité, dom har vågat ta risken att göra något annorlunda vilket har lett till att dom leder marsen. Sony har en hög standard för kvalité och hastighet vilket dom nu visar med sitt nya minneskort som dels ska vara ett av världens snabbaste och även det mest tåligaste.

Läs mer om deras tålighet här: Nyhet! Sony lanserar Tough

Detta nya CFexpress från Sony klarar läshastigheter upp till 1700mb/s och skrivhastigheter upp till 1480mb/s vilket i dagsläget är det snabbaste minneskort vi hört talas om. När XQD kom till fotomarknaden såg det ut som det skulle bli en ny standard då det var snabbare än SD och mindre än Cfast men nu när CFexpress har storleken som ett XQD och tredubbla hastigheten kanske detta är framtiden inom minneskort, vi får vänta och se. Vi behöver dock inte vänta länge då Sony säger att nya kortet och en kompatibel läsare kommer finnas på marknaden redan i början av sommaren, i år.

CFexpress kommer med en kapacitet på 128gb men 256gb och 512gb håller på utvecklas släpps senare.