Test: Sony A6100

Test

Det är mycket som hänt sedan 2014 när A6000 lanserades och i princip allt är uppdaterat till det bättre i A6100. Läs testet och fundera om det är värt för dig att uppgradera till denna nya modell.

Mats skriver: Autofokusfunktionen med sina 425 st fasdetekterade AF-punkter utspridda över nästan hela sensorytan, är oerhört snabb och träffsäker. Motivföljande AF låser fast motivet och följer sedan på ett mycket bättre sätt än föregångarna som hade den tidigare processorn. Seriebildtagningen ligger kvar på 11 b/sek med följande autofokus och exponering. Bufferten klarar ca 99 bilder i JPEG eller ca 46 RAW. Sony A6100 är en mycket snabb instegskamera och lika snabb som A6600 tack vare att den har i grunden samma AF-system och serietagningshastighet. Eftersom sensor, processor och signalbehandling är samma som i A6600 m.fl. ser man givetvis heller ingen skillnad i bildkvalitet, och alla Sonys modeller i samma serie från A6300 och framåt är kapabla till en mycket fin bildkvalitet med förhållandevis låga brusnivåer även på höga ISO.

Läs hela testet här: Sony A6100 test