Test: Nikon Z50

Test

Nu har vi testat Nikons första Z-kamera med APS-C sensor och det är en mycket kapabel systemkamera i mellansegmentet. Den passar perfekt till den erfarne fotografen som vill ha något smidigt att ha med sig på resor.

Mats skriver: Hjärtat i kameran är en 20,9 MP CMOS-sensor, som medger fokusering med fasdetektion - något som möjliggör snabbare fokusering och mer effektiv fokusföljning av rörliga motiv. Modellen har ingen inbyggd bildstabilisering, utan förlitar sig på DX-objektivens bildstabilisering. Z50 är en snabb instegsmodell med en seriebildtagning upp till 11 bilder per sekund i full upplösning med följande autofokus och exponering. Bildkvaliteten är mycket bra med låga brusnivåer och relativt högt dynamiskt omfång. Nikons skarpa Z-objektiv gör förstås också sitt, objektiven har väldigt stor betydelse för bildkvaliteten.

Läs hela testet här: Nikon Z50