Test: Nikon Nikkor Z 24/1,8 S

Test

Nikon Z 24/1,8 S är en ljusstark och skarp vidvinkeloptik för Nikons fullformat Z-system. Bländare f/1,8 ger möjlighet till kortare skärpedjup och förenklad fotografering vid lite sämre ljusförhållanden. Optiken har en riktigt vass optisk prestanda samt en 9-bladig bländare som ger en behaglig bokeh på största bländaröppning f/1,8.

Mats skriver: Optiken har 12 st linselement, varav 4 st är asfäriska och ett som är tillverkat i lågspridande ED-glas. Tillsammans hjälper de till att minska kromatisk aberration och distorsion. Optiken har även Nikons Nano Crystal Coating-antireflexbehandling som reducerar graden av ströljus och reflexer, vilket i sin tur ger bilder med högre kontrast och renare färger. Objektivet har intern fokusering med stegmotor, för tyst och snabb fokusering (även vid filmning) och en närgräns på 25 cm. Intern fokusering gör att objektivet varken förlängs eller roterar vid fokusering, perfekt vid användning av t ex polariseringsfilter eller avtonade filter.

Läs hela testet här: Nikon Nikkor Z 24/1,8 S