Test: Samyang AF 14/2,8 ED AS IF UMC för Canon RF

Test

Samyang släpper sin första optik med autofokus till Canons EOS R-kameror (RF-fattning). Det handlar om en 14mm ultravidvinkel, som faktiskt också är den just nu enda ultravidvinkeln med fast brännvidd och autofokus för detta system.

Mats skriver: Vi är sedan länge imponerade av Samyangs manuellt fokuserade objektiv som i nästan samtliga fall har gett utomordentligt hög bildkvalitet till oerhört attraktiva priser, om man jämför med övriga etablerade tillverkare. Samyang AF 14/2,8 ED AS IF UMC autofokuserar med likvärdig hastighet och ljudnivå som de flesta Canon RF-objektiv, dvs mycket tyst och snabbt. Men inte lika träffsäkert som Canons i alla lägen. På största bländaröppning är skärpan mycket bra till större del av bilden och det är bara nära kanterna som den tappar lite, men det råder man snabbt bot på genom att blända ner 2-3 steg.

Läs hela testet här: Samyang AF 14/2,8 ED AS IF UMC för Canon RF