Test: Fujifilm XF 16-80/4,0 R OIS WR

Test

I fredags släppte vi vårt test på nya Fujifilm X-Pro3 och nu kan du även läsa testet på nya Fujifilm XF 16-80/4,0 R OIS WR. Ett mångsidigt objektiv som passar perfekt till dig som vill ha ett objektiv med ett brett omfång.

Mats skriver: Fujifilm XF 16-80/4,0 R OIS WR är en kompakt normalzoom med en motsvarande brännvidd på 24-122 mm i 35 mm-kameraformat. Den har en optisk konstruktion med 16 linselement i 12 grupper, inklusive ett asfäriskt linselement, samt en snabb och träffsäker autofokus. Objektivet är även väderskyddat och har en optisk bildstabilisering som kompenserar för upp till 6 steg längre slutartider. I mitten av bilden är skärpan bra redan på f/4 över större del av zoomomfånget, något svagare på längsta brännvidd. Bäst skärpa får man som brukligt om man bländar ner 1-2 steg beroende på brännvidd.

Läs hela testet här: Fujifilm XF 16-80/4,0 R OIS WR