Test Canon RF 70-200/2,8 L IS USM

Test

Första telezoomen till Canon EOS R-system är också den mest väntade. Bildjournalistens, sportfotografens, naturfotografens, konsertfotografens och porträttfotografens standardtelezoom . Vi har nu testat denna optik och den är helt enkelt en av de bästa av sitt slag.

Mats skriver: Det är få seriösa allround-fotografer som inte har en 70-200-zoom i sin utrustning, av förklarliga skäl. Den är någorlunda smidig att bära med sig, den är ljusstark och den tecknar nästan lika skarpt som motsvarande fasta brännvidder. Det är helt enkelt en mycket bra och användbar optik. Canon RF 70-200/2,8 tar denna objektivtyp ytterligare ett steg framåt. Det man framförallt tänjer på är storlek och vikt, som man lyckats banta ner rejält jämfört med motsvarande objektiv på marknaden. På full öppning är skärpan utmärkt, och till större del av bilden än normalt bland liknande telezoomar, vilket också gäller på samtliga brännvidder.

Läs hela testet här: Canon RF 70-200/2,8 L IS USM