Nyhet: Canon EOS Ra

Nyhet

Canon lanserar EOS Ra som är en kamera speciellt inriktad för astrofoto. Vi på CyberPhoto gillar verkligen astrofoto, och norrsken, så denna kamera är mycket intressant och spännande för oss!

Canon EOS Ra är i grund och botten byggd på en EOS R med samma kropp, pekskärm, sökare och autofokussystem. Den stora skillnaden är sensorns filter. På alla sensorer sitter det ett IR-filter som blockerar det infraröda ljuset men låter vanligt ljus passera fritt. Canon tagit sensorn från EOS R och modifierat IR-filtret så att den ska släppa igenom mer ljus i det röda spektrumet, eller mer ljus i vätets alfa-band 656nm om man ska vara korrekt.

Kameran har även fått en utökad förstoringfunktion som gör det möjligt att förstora upp till 30x för att underlätta vid manuell fokusering. Denna nya kamera från Canon är en nischad produkt som passar dig som främst ska fotografera astro. Kameran kommer att finnas tillgänglig redan nu i december.

Läs mer och beställ här: Canon EOS Ra