PhotoExpo - Linda är i mål!

Linda Åkerberg/Wilderness Stories har nått sitt mål och fullbordat projektet "Fjällhöga Nord". Vi säger ett stort och varmt grattis och hälsar både henne och dig välkommen till PhotoExpo den 26 oktober.

Äntligen i mål efter fyra månader och tre dagar. Linda har vandrat, cyklat och paddlat från Smygehuk i söder genom Sveriges alla landskap och ända upp till målet i Treriksröset i Norr. Resan resulterade i ett 485 mil långt äventyr, en helt makalös bedrift. Linda är en erfaren äventyrare som har fotograferat och filmat sin resa och man har kunnat följa henne via instagramkontot @wildernessstories under sommaren.

Det startade som det så ofta gör med några enkla frågor. Efter det att Linda för egen maskin hade tagit sig fram under en mängd olika äventyr i ett flertal länder, USA, Nepal, Tanzania, Dolomiterna, Aruba med flera så kom tankarna till hemlandet.

- Jag vill inspirera andra att ge sig ut på äventyr men frågorna som jag funderade på var om man verkligen måste resa över halva jordklotet för att uppleva häftiga naturupplevelser och äventyr? Lever vi inte i ett land som i sig självt har väldigt mycket att erbjuda? Syftet med min resa har därför varit att undersöka vårt lands natur och möjligheter till äventyr, lyfta fram Sverige samt inspirera till att resa mer inrikes, säger Linda Åkerberg.

Se och hör Lindas alldeles färska och högst personliga bilder av Sverige under PhotoExpo i Umeå den 26 oktober 2019. Linda föreläser kl 14:45-15:20.

Läs mer om programmet här: PhotoExpo