Test: Tamron SP 15-30/2,8 Di VC USD G2

Test

Tamron har verkligen visat vart skåpet ska stå med sin G2-serie och 15-30mm är ett objektiv som man har uppdaterat nyligen och den har fått äran att ingå i G2-serien. Vi har testat den för att se vad den går för och de kan sin sak. Bevisligen.

Mats skriver: Tack vare ett nyutvecklat gjutet asfäriskt linslement i kombination med flera element i lågspridande glas har man lyckats förbättra den optiska prestandan bland annat vad gäller kromatisk och sfärisk aberration. Detta ger bl a högre upplösning, bättre skärpa och bättre färgåtergivning, ända ut i bildens kanter. Objektivet har nu även stöd för Tamrons Tap-in Console, som möjliggör firmware-uppdateringar, fokusjusteringar och vissa andra inställningar av objektivets funktion vid behov. Något som Nikon Z6 och Z7-användare behöver utnyttja!

Läs mer här:  Tamron SP 15-30/2,8 Di VC USD G2 test