Test: Sigma 70-200/2,8 DG OS HSM Sports

Test

Sigmas 70-200mm har rönt stort intresse från fotografer och filmare tack vare sitt pris och så klart det klassiska omfånget. Vi har hårdtestat objektivet under en tid och du kan läsa vårt test hos oss - helt utan kostnad eller inloggning - alltid på CyberPhoto!

Mats skriver: Sigma 70-200 Sports är en påkostad konstruktion som bland annat innehåller hela 10 stycken linselement i lågspridande glas (9 st SLD- och 1 st FLD-glas), detta för att motverka kromatisk aberration och därigenom ge högre skärpa och bättre färgåtergivning ända ut i bildkanterna. Även den sfäriska aberrationen ska vara välkontrollerad. Tillsammans med den goda ljusstyrkan och en avrundad bländaröppning ger detta goda möjligheter för att ta bilder med kort skärpedjup och en tilltalande mjuk teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh).

Läs hela testet här:  Sigma 70-200/2,8 DG OS HSM Sports test