Pentax lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Pentax, eller Ricoh som det heter idag, nya objektiv! Det har varit rätt stilla och tyst efter lanseringen av K-1 II för nåt år sen kring Pentax men det verkar röra på sig och nu kommer två nya gluggar.

HD PENTAX-FA 35mm F2 och HD PENTAX-DA* 11-18mm F2.8 ED DC AW är de två nya gluggarna som tar plats i sortimentet. Vi vet att många av er gillar Pentax och håller fast vid märket trots dess plats som underdog på marknaden. Vi gillar Pentax och har haft många favoriter genom åren.  Den nya 35:an är en modern variant av den gamla PENTAX-FA 35mm F2 AL med nya ytbehandlingar och ny teknik. Fyller ut fullformat och passar således till K-1 och K-1 version II.

Läs mer här: Pentax FA 35mm F2

Det andra objektivet är HD PENTAX-DA* 11-18mm F2.8 ED DC AW som tecknar ut för APS-C-sensor och är en ny konstruktion. Du kanske känner igen beteckningen? Den här gluggen visades redan upp för snart två år sen men har blivit försenad tills nu och leveranserna påbörjas inom kort. Ljusstark och optiskt riktigt bra gör att den klassar in i Star-serien hos Pentax - det vill säga de lite finare objektiven.

Läs mer här: Pentax 11-18mm F2.8 ED DC AW

Mer info om pris och tillgång följer!