Olympus OM-D E-M1X

Nyhet

Årets riktigt stora nyhet lanseras idag av Olympus. Det är Olympus OM-D E-M1X som ser dagens ljus och det ser ut som den kommer att bjuda på flera smakfulla funktioner för proffsfotografen. Utöver det kommer även fler tillbehör bl a en kompakt superzoom och en 2x telekonverter som framåt kan bilda en ljuvlig kombo.

Olympus OM-D E-M1X är här och vi kan nyfiket konstatera att den ska bjuda på världens bästa väderskydd för damm, vatten och kyla och världens bästa bildstabilisering. Upplösningen ligger på 20 Mpixel (upp till hela 80 Mpixel i Hi Res-läge) och man har också kryddat med ett supersnabbt autofokussystem med en intelligent spårning av objekt. 4K-video och och inbyggda elektroniska Live ND-filter finns också i kameran. E-M1X är utvecklad för proffsfotografer som behöver en lättarbetad kamera med möjligheten att fånga ögonblicken i flygande fart.

I slutet av februari räknas Olympus OM-D E-M1X finnas ute i butik.
Läs mer här om Olympus OM-D E-M1X  

Utöver detta presenteras också en begränsade silverutgåva av OM-D EM1 Mark II. Det kommer att släppas 2000 exemplar över hela världen. Funktionerna är de samma som i den svarta modellen.  Vi kan också berätta om högprestandablixten FL-700WR som har ett effektivt väderskydd för fotografen som arbetar i alla väder och miljöer. Modellen har trådlös blixtfotografering. 

För dig som längtar efter en riktigt lång brännvidd kommer håller Olympus på att utveckla telezoomen  M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO som har en inbyggd 1,25x telekonverter. Du får dock vänta ett tag innan den finns att tillgå. Försäljning blir under 2020. 

Till allt detta tillkommer även en 2x telekonverter,  MC-20 M.Zuiko Digital 2x Teleconverter som beräknas finnas ute i butik redan till sommaren 2019. Vill du så småningom kombinera den med den kommande telezoomen så kommer du att få en brännvidd på otroliga 2000 mm (motsvarande för 35 mm-fullformatskamera). 

Många goda nyheter från Olympus idag helt enkelt!