Test: Nikon Z6

Test

Vi har dröjt lite med testen på Nikon Z6 för att verkligen kunna använda den i olika situationer och nu kan du läsa det hos oss helt utan kostnad eller inloggning. Z-serien är oerhört viktig för Nikon och det har visat sig vara en mycket eftertraktad produkt. Är det något för dig? Vårt test kanske ger svaret...

Mats skriver:  Den kanske största revolutionen i Nikons historia är ett faktum, i alla fall sedan införandet av autofokus i slutet av 80-talet. Ett helt nytt kamerasystem med fullformatssensor - spegelfritt och med en helt ny bajonett - något som egentligen inte hänt sedan 1950-talet. Nikon Z6 är grundmodellen med bland annat 24,5 Megapixels CMOS-sensor, filmning i 4K med 10-bitars tonomfång, inbyggd 5-axlig bildstabilisering, ultrahögupplöst elektronisk sökare (3,7 Mpixel), ett nytt fokussystem med 273 st fasdetektionspunkter och seriebildtagning på upp till 12 bilder/s med aktiv motivföljande autofokus.

Läs mer här:  Nikon Z6 test