X-files: Tindhólmur

Färöarna är i mina ögon en av världens vackraste platser.

En av världens vackraste platser men verkar också vara en världens regnigaste platser. Det var meningen att vi skulle vandra ut på en halvö. Det skulle vara drygt en timmes vandring, men ösregn gjorde vandringen inte speciellt lockande samt att det blir galet halt med lera på klippor. Det slutande med att vi åkte på andra sidan sundet och fotograferad med tele därifrån. Jag hade tänkt flyga dit med drönaren men det blåste en hel del och genom kameran kunde jag se att det fanns mycket mås kring ön. Måsar attackerar drönare i kamikaze-style. Kan vara bra för dig som har en drönare att veta. Så en bild med tele blev det. Genom ösregn och dimma. Bilden blev fyra nyanser av grått men genom att pressa ur all information som GFX sensor lagt in i RAW-filen så blev bilden ändå tillräckligt bra som ett trevligt minne. Kostnaden för detta blev självklart ett ökat brus. 

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 250/4,0 R LM WR, 1/300s, f/8 och ISO 100 på fri hand.

Se bilden i full upplösning >>

Det är säkert någon som blev nyfiken på hur bilden såg ut innan Lightroom visade hur fantastisk sensorn i GFX är. Nu finns det garanterat någon som tycker att det är finare med den disiga bilden, må så vara, men det är inte en sån bild jag ville ha. Klicka här för att se den bilden >>

Bilderna i X-files ska allmänt inte betraktas som testbilder då de ofta är redigerade och många gånger på sätt som leder till ökat brus. Dessa bilder är mer för inspiration och allmänt bildintresse.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas