Test: Sigma 105/1,4 DG HSM Art

Test

Idag har vi släppt testet på Sigmas läckra 105mm f/1,4 i Art-serien och det är bara att låta sig imponeras för det är en mycket välbyggd pjäs med riktigt bra bildegenskaper. Det är ett objektiv man lätt blir kär i trots sina nackdelar.

Sigma 105/1,4 DG HSM ART är milt sagt en alldeles fantastisk teleoptik, skärpan och de flesta övriga optiska egenskaper imponerar stort redan på största bländaröppning. Man behöver egentligen inte tänka så mycket på att blända ner för skärpan skull, bara för skärpedjupet. Vilket alltid är imponerande för en så ljusstark optik. Distorsion och kromatisk aberration ligger på försumbara nivåer. En tydlig vinjettering får man som brukligt räkna med på full öppning, men det avtar snabbt vid nedbländning. Många tycker ju också att vinjettering tillför något positivt i bilderna eftersom det kan framhäva motivet, en smaksak alltså. 

Läs resten här: Sigma 105/1,4 DG HSM Art test