Test: Samyang AF 24/2,8 FE

Test

Det kommer verkligen massor av objektiv till Sonys E-fattning just nu, snacka om att alla vill vara med och äta av kakan när det gäller de senaste årens största succé, Sony A7-serien. Mats har testat Samyang 24mm f/2,8 - blir det toppklass?

Samyang följer upp succén för den supersmidiga AF 35/2,8 för Sonys E-fattning med en lika smidig 24 mm-optik. Både till utseende, storlek och grundläggande funktion är objektiven mycket snarlika varandra. Denna vidvinkligare modell breddar användningsområdena för dem som vi ha ett kompakt system för t ex landskapsbilder, gatubilder och arkitektur - eller en ganska allround reseoptik. Samyang AF 24/2,8 är anpassat för fullformatskameror med Sony E-fattning, och passar även kameror med APS-C sensor (det senare ger en bildvinkel motsvarande ~36 mm brännvidd på 35mm-fullformatskamera). 

Se bilder och läs sammanfattningen här: Samyang AF 24/2,8 FE för Sony E-fattning test