Test: Fujifilm X-T100

Test

Fujifilm har skämt bort oss med snygg och bra produkter, mycket uppdateringar och fina objektiv. Frågan är om X-T100 tar över stafettpinnen på ett bra sätt? Mats har testat X-T100 för att se vad den går för.

Ny instegsmodell i Fujis X-serie, eller X-T-serie kanske man ska säga eftersom det handlar om en modell med klassisk SLR-design. Nytt på X-T100 är bland annat en bildsensor på 24 Mpixel, en vinklingsbar touch-skärm, samt förbättrad autofokus med fasdetektion. Kameran är rejält byggd med toppkåpa i aluminiumlegering och inrymmer även WiFi-funktion med bluetooth-stöd. Förutom filöverföring över WiFi kan kameran även fjärrstyras den vägen, allt via dedikerad app för smartphone/surfplatta. Det här är en kamera som lämpar sig mycket bra för bloggare eller dig som på något sätt vill sprida ditt material via sociala medier tack vare en smart, enkel displayupphängning (vinklingsbar) och en bra WiFi för styrning av kameran. 

Läs mer här: Fujifilm X-T100 test