Test: Canon EF 70-200/4L IS II USM

Test

Nu har vi testat Canons senaste version av 70-200 f/4. Brännvidden är populär hos många fotografer och kanske är det så att du funderar på ett nytt? Läs då vårt test.

Som brukligt är EF 70-200/4 L IS II USM mycket rejält byggd, mestadels i aluminiumlegering. Autofokusen drivs av en ringformig USM-motor (ultraljudstyp), som ger mycket snabb och exakt fokusering. Fokuseringen sker helt internt, utan att objektivet ändrar storlek eller rör sig externt - perfekt vid användning av polariseringsfilter, avtonade filter eller separata filterhållare. Fokus kan kontinuerligt finjusteras manuellt, utan att man behöver ställa om objektivet till manuell fokusering. Tack vare ny processor är autofokusen ytterligare lite snabbare än hos föregångaren. 

Läs mer här: Canon EF 70-200/4L IS II USM test