Nyhet: Nikon utvecklar nytt!

Nyhet

Ett par dagar sen släppte Nikon en video där man retas genom att visa något nytt men ändå inte i en video som man spridit via Youtube. Lite diffust kan man se en ny typ av kamera, en spegelfri sådan, och diskussionerna är i gång.

Idag släpper man ett pressmeddelande där man bekräftar mer specifikt vad som är på gång. Inga priser, specifika kameror eller data är släppta ännu men kontentan är att det 1) blir en ny fattning, 2) blir fullformats-sensor-baserat och 3) att det kommer en adapter för F-mount och objektiv avsedda för det nuvarande systemet. Läs hela pressmeddelandet nedan (på engelska) för all information som man har valt att släppa. 

MELVILLE, NY (JULY 25, 2018 at 12:01 A.M. EDT) – Nikon Inc. is pleased to announce the development of a next-generation full-frame (Nikon FX-format) mirrorless camera and NIKKOR lenses featuring a new mount. 

The new mirrorless camera and NIKKOR lenses that are in development will enable a new dimension in optical performance with the adoption of a new mount. The system is the result of Nikon’s unsurpassed optical and manufacturing capabilities gained through more than a century of imaging expertise. Proven reliability and trusted performance are core traits of Nikon Digital-SLRs, and decades of feedback from professional creators around the world has further contributed to the development of this system. 

Through the development of this new mirrorless camera, Nikon reaffirms our commitment to providing photographers with the ability to capture images that are richer and more vivid than ever before. Additionally, an F-Mount adapter is being developed that will enable the use of a wide variety of F-Mount NIKKOR lenses with the new camera. 

Nikon will continue to lead imaging innovation with the launch of the new mirrorless camera and the continued development of Nikon Digital-SLR cameras as well as the impressive NIKKOR lens lineup. Soon, Nikon users will have two industry-leading camera systems to choose from, giving consumers the choice to enjoy the unique values that each system offers.