Nyhet: Nikon Coolpix P1000

Nyhet

Idag lanserar Nikon den nya superlångszoomen Coolpix P1000!

För dig som känner att 2000 mm inte har räckt till alla gånger så kan vi meddela att P1000 erbjuder motsvarande 3000 mm brännvidd fullt inzoomad! Skulle även detta inte räcka till så går det att zooma vidare (digitalt) med en del försämring i bildkvalitet/upplösning och då nå motsvarande 6000 mm. Vill du sedan ta zoomen till sin spets och se vad dina vänner har för sig på andra sidan stan kan du använda den 4x digitala zoomen och på så vis få en motsvarande 12000 mm brännvidd, men då får du en markant försämrad bildkvalitet. 

Den här kameran är kanske inte tänkt för dig som vill ha en liten kamera som enkelt går att gömma undan i en bakficka- nej det här är en rejäl pjäs. Kameran väger 1,4 kg och med objektivet fullt utzoomat är den hela 360 mm djup. Förutom det fantastiska zoomomfånget har kameran bl a RAW-format, mikrofoningång och möjlighet att koppla upp mot mobiltelefon/surfplatta via WiFi och Bluetooth. Coolpix P1000 kan även spela in video i 4K med 30 eller 25 fps och full HD 1080p i upp till 60 fps. 

P1000 har en sensorupplösning på 16 Mpixel och en elektronisk sökare med hela 2,36 Mpixels upplösning. 

Pris och leveransdatum kommer inom kort! 

Läs mer här: Nikon Coolpix P1000