Nu i lager!

Kameran som så många velat ha under våren 2018 att tillgången inte räckt till - Sony A7 III. Se till att kolla in vårt test men även vår film som ger lite tankar och tips kring valet av Sony A7-kamera. Dessutom finns den nu i lager...

Fullformatskameran (digitalt) blev en stor "hit" på marknaden med Canons EOS 5D-serie och Nikon D700 som var de tidigaste brett kommersialiserade fullformatarna. Nikon D700 var en riktig fullpoängare och något annat kan man inte säga om 5D-serien heller. Nu inne på generation IV och still going strong så att säga. Man har fått viss konkurrens av Pentax, Olympus och Fujifilm men det är Sony som verkligen tagit upp kampen när det gäller just större sensor till ett vettigt pris - och på vilket sätt man har lyckats göra det! Att ingen av de mer klassiska märkena (ovan nämnda) gick den vägen är lite överraskande när man ser i backspegeln men samtidigt har de hittat sin egen nisch. För oss som testat Fujifilms kameror, och i synnerhet objektiv, är det svårt att annat än imponeras. Samma gäller farten i Olympus E-M1 Mark II och inte minst Panasonic som med 4K video och massor av features lanserat massor av coola produkter. 

Men en stor sensor är en stor sensor. Kan man leva med formatet, de tyngre objektiven och avsaknaden av de absolut häftigaste specifikationerna så belönas man med ett underbart dynamiskt omfång och idag ofta med en mycket hög upplösnng. Vi älskar fullformatskameror generellt och Sony har hittat sin plats med väldigt mycket funktioner och väldigt bra bildkvalitet för pengarna. Vill du veta mer? Kolla in vårt test på produktsidorna, ring och snacka med oss eller se filmen på Youtube redan nu! 

Se filmen här: Youtube: Sony A7 III vs A7R III