Fuji-nytt!

Fuji har haft en fullmatad dag idag! Man har presenterat två nya objektiv, en ny telekonverter och även presenterat sina kommande objektivsläpp för X-serien.

Fujinon XF 200/2 R LM OIS WR är tillverkarens hittills kraftigaste teleobjektiv med fast brännvidd. Professionell kvalitet, med hölje i magnesiumlegering och en optisk lösning med element i lågspridande ED- och Super ED-glas. Optisk bildstabilisering, som möjliggör upp till 5 steg längre slutartider vid handhållen användning. Allt bäddar för en riktigt fin optik för sport, action och djur&natur. Till denna medföljer en förbättrad 1,4x telekonverter. 

Samtidigt släpper man en ny vidvinkeloptik, Fujinon XF 8-16/2,8 R LM WR, som istället är det mest vidvinkliga objektiv man släppt hittills. Raktecknande och ljusstarkt, vilket gör det perfekt för landskap, arkitektur, interiör och mycket annat. 

Förutom allt detta meddelar man att man håller på att utveckla en ny normalzoom med 16-80 mm omfång, en normaloptik med 33 mm brännvidd och en fantastisk ljusstyrka på f/1,0 och slutligen en ny 16mm-optik med en lite beskedligare ljusstyrka på f/2,8. Dessa tre objektiv planerar man att släppa på marknaden under 2019-2020. 


Läs mer: Fuji-nyheter