Sony lanserar RX100 VI

Nyhet

Nyhet: Sony lanserar RX100 VI

Nu kommer en ny kompaktkamera från Sony - RX100 i sin sjätte version eller version VI som den får heta officiellt. Det här är en toppmodell med 24-200mm (motsvarande) bildutsnitt, 315 punkters fasdetekterande AF och 24 bilder per sekund med fokusering.

Den får, äntligen, även en touchskärm med både "touch shutter" och "touch focus". Skärmen är även vinklingsbar 180 grader uppåt och 90 grader nedåt. Lite tjockare men annars som en RX100 V i sitt format. Processor och teknik runt den 1" stora bildsensorn är av nyaste snitt (Bionz X) och ger otroligt snabb prestanda kring fokusering och bildhantering. Ska vara upp till dubbelt så snabb som version V. 15 glas i 12 gruppen, två ED-glad och allt det i ett kompakt format. Sökare som i flera föregångare och med 4K video samt support för 8-but Hybrid Log Gamma för HDR. Superslowmotion i 250, 500 och 1000 fps. 

Mer information kring pris och leveransdatum kommer inom kort. 

Läs mer här: Sony Cybershot DSC-RX100 VI nyhet!