Sony E PZ 18-110/4 G OSS

Test

En mycket speciell optik som inte är något för alla men kanske är det perfekta för just dig? Mats har testat Sonys 18-110mm för att se hur bra det är och det presterar i verkligheten. En spännande glugg och ett test värt att läsa.

PZ 18-110/4 G OSS kan säkert upplevas som stor och otymplig på Sonys små spegelfria systemkameror, men detta objektiv är också anpassat för Sonys betydligt större videokameror med utbytbar optik (typ PXW-FS7, FS5 II II m.fl.), samt för videoriggar med diverse tillbehör som exempelvis follow focus, extern skärm etc. En liten och lätt utrustning ger också större risk för skakningar, och då är det snarare bara en fördel att den inte är så mycket mindre och lättare än vad den är. Objektivet känns för övrigt mycket gediget och välbyggt med superb känsla i fokus- zoom- och bländarreglagen. För bländarstyrningen finns en omkopplare för "klick" eller steglös inställning, samt låsknapp för manuell bländarinställning på optiken eller A-läget där bländaren regleras från kamerahuset. För växling mellan AF och MF så drar man bara fokusringen fram och tillbaka, alternativt via AF/MF-funktionen i kamerahuset. Autofokus och motorzoom är extremt tystgående och jobbar i princip helt ljudlöst. 

Läs mer här: Sony E PZ 18-110/4 G OSS, för Sony E-fattning (APS-C)