Sony E PZ 18-105/4 G OSS

Test

18-105mm till Sony E har varit efterfrågad och omtalad - nu släpper vi testet på detta objektiv med fast bländare genom hela omfånget och du kan läsa det helt utan kostnad eller inloggning hos oss på CyberPhoto. Mats har testat ordentligt.

Sony E PZ 18-105mm F/4 G OSS är naturligtvis inte felfri och som hos alla superzoomar finns det kompromisser även i denna. Men eftersom kvaliteten skiljer sig jämfört med liknande zoomar med ett bättre bildresultat än vanligt så kan jag inte ge något annat utlåtande än högsta betyg. Mycket bra byggkvalitet, inbyggd effektiv bildstabilisering, bra autofokusfunktion, låg focus shift, relativt bra ljusstyrka samt ovanligt bra skärpa över stor del av bilden, är de egenskaper som gör denna optik värd högsta betyg bland superzoomar i sin prisklass. 

Läs mer här: Sony E PZ 18-105/4 G OSS Sony E