Samyang lanserar!

Till Canon kommer nu Samyang med ett nytt 85mm f/1,4 som har autofokus. Inte nog med det, man vill visa att det är av högsta nivå rent optiskt och vi kommer att påbörja test inom kort. Vad sägs om 6890kr inkl moms och leverans i juli?

Så här skriver de själva: Nya Samyang AF 85mm f/1.4 EF erbjuder hög prestanda i en liten men tålig förpackning. Det här är objektivet för dig som är Canon-fotograf och älskar att ta porträtt med vacker bokeh i bakgrunden men ogärna släpar på onödigt tunga och skrymmande prylar i kameraväskan. Vikten är endast 485 gram och längden 72 mm. Den optiska konstruktionen är framtagen för att matcha de mest högupplösta DSLR-kamerorna med fullformatssensor, men objektivet fungerar även utmärkt på Canon-modeller med APS-C-sensor. 

För att ge så snabb, exakt och tyst autofokus som möjligt har Samyang använt sin nya, uppgraderade autofokusmotor Dual LSM (Linear Supersonic Motor). Fokuseringen sker också internt, endast en enda lins förflyttas, vilket innebär att objektivets längd förblir densamma oavsett fokusavstånd. Vill man hellre fokusera manuellt har objektivet en lättåtkomlig AF/MF-omkopplare och en bred, greppvänlig fokusring. Bländaren är elektroniskt styrd vilket innebär att man kan använda alla exponerings- och ljusmätningsmetoder kameran har att erbjuda. 

Samyang AF 85mm f/1.4 EF må vara litet och lätt men innanför det vädertätade höljet ryms 9 linselement indelade i 7 grupper. I konstruktionen ingår ett hybridasfäriskt linselement som säkerställer att objektivet levererar maximal skärpa även vid de största bländaröppningarna, som ofta används hos ett objektiv för porträttfotografering. Samyangs avancerade flerlagers antireflexbehandling UMC (Ultra Multi Coating), säkerställer att bilderna får hög kontrast och briljans samt neutral färgåtergivning. Ett medföljande motljusskydd kan också användas för att minska risken för uppkomsten av reflexer vid starkt sidoljus. Bländaren har 9 lameller, vilket hjälper till att ge mjuk och behaglig teckning av oskarpa delar i bilden.
 

Mer information kommer inom kort. Priset blir 6890kr inkl moms och leverans påbörjas i juli 2018.