Nyhet: Sony lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Sony ett objektiv som bekräftar att man har en seriös proffs-satsning under uppbyggnad. Även om det inte blir en storsäljare så har den några smarta features och ingår i G Master-serien, alltså top of the line från Sony.

Så här skriver Sony själva: Sony annonserar idag tillgängligheten för det nya objektivet FE 400mm F2.8 GM OSS (modell SEL400F28GM). Super-Telephoto-objektivet har stor bländare, ger en fantastisk bildkvalitet och enastående fokushastighet och precision. Objektivet väger dessutom bara 2897g, vilket gör det till det lättaste objektivet i sin klass. FE 400mm F2.8 GM OSS är det perfekta valet för professionella sport-, djur- och naturfotografer och är ett perfekt komplement till Sonys omfattande serie av höghastighetskameror med E-fattning, inklusive α9 och α7R III. Den senaste mjukvaruuppdateringen (Version 3.00) för α9 (ILCE-9) ger stöd för den nya FE 400mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM) –linsen, genom att optimera optisk bildstabiliseringsprestanda och möjliggör kontinuerlig fotografering med autofokusspårning, även när bländaren är större än F11. 

Dessutom har man på Sony flyttat nästan allt glas till mitten och bakre delen av objektivet för att centrera vikten och därigenom skapa en trevlig balans tillsammans med kamerahuset. Priset är 129900kr och leveransen börjar i september. 

Läs mer och boka här: Sony FE 400/2,8 GM OSS