Pentax K-1 Mark II

Test

Nu släpper vi testet på Pentax K-1 Mark II - en uppföljare som inte gjort så mycket väsen av sig för att vara en ny fullformatskamera men som överraskar - mest för att den innehåller så mycket till ett så bra pris. Läs vad Mats tycker!

Förutom bättre bildprocessering har man nu också förbättrat den motivföljande autofokusen. Även det högupplösta pixel shift resolution-läget har fått en rejäl uppgradering, som bland annat ska ge bättre färger och högre detaljupplösning. Dessutom ska det nu gå att använda även på frihand, utan stativ. Detta åstadkommer man genom att utnyttja fotografens egna handvibrationer (!) för att ta 4 st bilder med 1 pixels förskjutning mellan, som sedan används för att skapa den slutliga bilden. Intressant teknik! 

Läs mer här: Pentax K-1 Mark II test