Panasonic Lumix G Vario 14-140/3,5-5,6 ASPH POWER OIS

Test

Mats har kikat närmare på Panasonics version II av 14-140mm, ett objektiv som många fotografer och filmare har valt som sitt standardobjektiv på sin Panasonic-kamera. Tystare, snabbare och modernare - men är den bättre än förut?

För att vara en superzoom med 10 gånger zoom så presterar Panasonic Lumix G Vario 14-140/3,5-5,6 ASPH POWER O.I.S bra. Den är förhållandevis skarp till stor del av bilden genom hela zoomomfånget, det är bara ut i kanterna på full öppning som skärpan faller lite. Vilket också är mycket vanligt bland liknande zoomar med stort omfång. Mindre bländare än f/8 bör dock undvikas på grund av diffraktion (försämrad skärpa) som uppstår med i stort sett alla M. 4/3-objektiv på mindre öppningar än f/8, vilket helt enkelt påverkas av den lilla 4:3-sensorn. 

Läs mer här: Panasonic Lumix G Vario 14-140/3,5-5,6 ASPH POWER OIS test