Nyhet: Nikon D5 firmware

Nyhet

Det är bara ett par månader sen man släppte en ny firmware till Nikon D5 och nu är det dags igen. Få nyheter men en riktigt smart funktion kommer till Nikon D5 - det här gillar vi skarpt och hoppas det kommer på fler modeller!

Versionen heter v1.30 och finns att ladda ner redan nu. Man har uppdaterat så att kameran visar korrekt brännvidd när man använder telekonverter till utvalda objektiv, inställningarna för tidszoner är ändrade och uppdaterade, några små buggar är fixade men den roligaste nyheten är funktionen är Recall shooting function som går att koppla till de programmerbara knapparna på Nikon D5. Håller man in utvald knapp återgår kameran till föregående inställningar för exponering (inkluderat slutartid och bländartal) så att man snabbt kan växla att arbeta med två olika inställningar. 

Det här är väldigt praktiskt och något som man tex kan tillämpa på en fotbolls-arena när halva arenan är i skugga och andra i solljus - något som man fått använda tex Auto-ISO till för snabba växlingar men nu kan man själv bestämma i högre grad. Nu blir din Nikon D5 ännu bättre! Har du en WR-1 eller WR-T10 kan koppla Fn-knappen på den till att växla mellan föregående inställningar och nuvarande när du använder en Nikon D5. 

Ladda ner ny firmware här: Nikon D5 firmware update v1.30