Fujifilm X-T100

Nyhet

Nu lanserar Fujifilm en ny kamera - X-T100 blir namnet och det är en kamera i instegsklassen som ska ta upp kampen mot kunkurrenterna för att nå yngre och nybörjare. Vi gillar Fujifilm och visst är X-T100 en snygg kamera?

Vi har redan fått fingra på den här nyheten och känslan är vädligt fin. Vinklingsbar display, stor sökare och 4K video (iofs med 15 fps) är några av dess funktioner och features som sticker ut. Upp till 6 bilder per sekund, 91 fasdetekterande AF-punkter och både WiFi samt Bluetooth gör att det känns som en relativt komplett kamera i prisklassen som för övrigt blir ca 5990kr för kamerahuset och 6990kr för kit med nya 15-45mm. Tre färger kommer att finnas tillgängliga; svart, mörk silver och champagne. Den sistnämnda är väldigt lätt champagnefärgad och enligt oss den snyggaste färgen IRL. 

Fujifilm har under X-seriens tillvaro haft stor lycka med sin X-Trans-sensor istället för den traditionella Bayer-tekniken (Sök på Bayer här i Bloggen så finns ett inlägg från 2013-02-26 om skillnaden mellan Bayer och X-Trans) men X-T100 har en sensor där konfigurationen är enligt Bayer-typ istället för X-Trans. Men man har ändå inkluderat de älskade filmsimulationerna som återfinns i andra Fujifilm-kameror. 


Läs mer här: Nya Fujifilm X-T100