Canon EOS M100

Test

Canons intåg bland spegelfria kameror har inte varit en succé - tills nu med M100 och i synnerhet nyaste M50 och vi har testat dessa för att se hur bra de verkligen står sig. Mats har skrivit ner sitt test av EOS M100 nu.

Lillebror till M50 och efterträdare till M10 som den nya minstingen i EOS M-serien. Liksom föregångaren kan EOS M100 mycket för sin storlek och nu ännu lite mer. Bildsensorn är uppgraderad till 24 Mpixel, samtidigt som ISO-omfånget utökats ett steg, för lite bättre bildprestanda i dåligt ljus. Filmfunktionen är förbättrad och klarar nu Full HD i 1080/60p. Bland annat tack vare Digic 7-processorn så har även seriebildtagningen snabbats upp ett steg och kameran klarar nu upp till 6 bilder/s (med låst fokus). Inbyggd WiFi och Bluetooth/NFC möjliggör filöverföring och fjärrstyrning av kameran tillsammans med smartphone/surfplatta och Canons dedikerade app. 

Läs mer här: Canon EOS M100 test