Umeå: 17 april 2018

Under våren har du möjlighet att delta i olika event hos oss och den första vi presenterar är vårt X-event med Fujifilm och fotograferna Palle Schultz och Jonas Rask. En unik chans att KOSTNADSFRITT få inspiration och kunskap!

Fujifilms nya toppmodell FUJIFILM X-H1 är framtagen för att tillmötesgå kraven från professionella fotografer både inom stillbild och video. Kameran är den första i Fujifilms X-serie med en fem-axlad bildstabilisering och utöver det har kamerahuset blivit slitstarkare med bättre hantering och ergonomi samt att massvis av nyutvecklade stillbilds- och videofunktioner har tillkommit. Att Fujifilms kameror i X-serien fungerar fantastiskt bra för stillbild är det redan många som vet men med nya X-H1 tar man ett jättekliv också inom video. Kameran har t.ex flera intressant nya funktioner för stillbildsfotografier som är på väg in mer i video men känner att efterbearbetningen är komplicerad och tidskrävande. Med den nya filmsimuleringen ETERNA och utökad dynamiskt omfång med inställningen DR400 får fotografen en färdig fil direkt i kameran som kräver mycket mindre efterbearbetning. 

X-Fotograferna Palle Schultz och Jonas Rask fick möjlighet att testa nya FUJJIFILM X-H1 innan lansering både för stillbild och video. Palle Schultz kommer under den här kvällen gå igenom sina erfarenheter efter att ha filmat en dokumentärfilm i Nepal med den nya kameran och på ett enkelt sätt förklara hur någon med mindre erfarenhet kan skapa fantastiska videos med kamerans nya videofunktioner. Vi hoppas Palles presentation ska inspirerar fler stillbildsfotografer att börja filma mer video. 

Jonas Rask driver sedan några år tillbaka en mycket populär blogg där han skriver om produkter och sitt fotograferande. Jonas Rask har använt kameror ur Fujifilms X-serie i mer än 5 år för alla typer av fotografi och hans produktfotografier används över hela världen av Fujifilm bl.a. för lanseringar och hemsidan Fujifilm-x.com. Jonas kommer dela sina första intryck av nya FUJIFILM X-H1 från en stillbildsfotografs perspektiv men också prata en del om hur X-H1 har gjort att han blivit mer lockad av att ge sig in mer på video. 

Föreläsningen hålls på engelska 

Nolia Umeå, konferenslokal Miskovsky 
18:00 Lokalen öppnar, Cyberphoto och Fujifilm hälsar välkomna 
18:30 - 20:30 Föreläsning med Palle Schultz och Jonas Rask. 

Efter föreläsningen finns representanter från Fujifilm på plats med sina produkter. Du har även möjlighet att ställa frågor till föreläsarna. 

BOKA DIN PLATS HÄR: Anmälan X-event 17 april 2018