Test: Zeiss Loxia 25/2,4

Test

Vi har testat Zeiss Loxia till Sony E - ett objektiv som är mycket intressant för många då det är många som bytt eller är i ett skede att byta till Sony. Är det här värt pengarna? Nästan 13000 kronor för ett fast objektiv...som dessutom saknar autofokus.

Mats skriver: Loxia 25/2,4 är byggd till större del av metall vilket också ger en mycket gedigen känsla. Storleksmässigt är den ypperligt anpassad för Sonys spegelfria modeller som i A7-serien och A9:an. Fokus och bländarring går med perfekt motstånd. Gummipackning vid kamerafattningen skyddar skarven mellan kamera och objektiv mot damm och fukt. Vid fokusering växer det någon enstaka millimeter på längden, men frontlinsen snurrar ej. Gammaldags avstånd och bländarskala är alltid trevligt, och tyvärr rätt ovanligt bland moderna objektiv. 

Läs mer här: Zeiss Loxia 25/2,4 test