Sigma 500/4 DG OS HSM Sports

Test

Nu släpper vi testet på ett intressant objektiv, en seriös satsning från Sigma att ta upp kampen med Canon och Nikon själva när det gäller teleobjektiv i det högre prissegmentet. Är den "värdig" en Toppklass-stämpel?

Mats skriver: Skärpan är på topp redan på största bländaröppning, precis som det bör vara med ett objektiv som detta. Bilderna blir mycket skarpa från kant till kant direkt på f/4, och det blir rätt liten synbar förbättring av skärpan genom att blända ner ytterligare (bortsett från ökat skärpedjup förstås). Någon distorsion eller kromatisk aberration har jag inte lyckats upptäcka, objektivet är i princip helt raktecknande och mycket välkorrigerat för KA tack vare bland annat ELD (Extra Low Dispersion), SLD (Special Low Dispersion) och FLD ( "F" Low Dispersion) glas. Canon och Nikons motsvarigheter visar mer KA. 

Läs mer här: Sigma 500/4 DG OS HSM Sports test