Panasonic Lumix DC-GX9

Test

Panasonic har flera intressanta modeller och många av oss som läser det här nu har, eller har haft, en Lumix-systemkamera de senaste åren. Man blir lätt lite kär i en liten, smidig och bra systemkamera, eller hur?

Mats skriver: DC-GX9 kan i stort sett allt en kamera behöver kunna + mycket mer. För att nämna några exempel så kan du väldigt enkelt skapa en färdig time lapse-film direkt i kameran efter en avslutad intervalltagning. Det finns även möjlighet att via 4K-läget ta jpeg-bilder i 4K (8 Mp) med 30 bilder per sekund, och sedan på ett enkelt och snabbt sätt välja ut de bästa bilderna som man vill spara på minneskortet. Post focus innebär att man kan flytta fokus i bilden efter att bilden är tagen. Kameran har 3 st Fn-knappar utanpå kamerahuset och 5 st via touch-knappar på skärmen som man kan programmera med valfria funktioner, vilket innebär att man sällan behöver använda sig av menyerna för att ändra funktioner. 

Läs mer här: Panasonic Lumix DC-GX9 test