Panasonic Leica DG Vario Elmarit 50-200/2,8-4,0 ASPH Power O.I.S

Test

Nu har vi släppt testet på Panasonics nya telezoom, 50-200mm, som finns att läsa på hemsidan, helt utan kostnad eller inloggning - som vanligt. Det här är ett vass alternativ för varje naturfotograf med Micro 4/3!

Mats skriver: Som alla objektiv i Panasonics Leica-serie så är Elmarit 50-200 mycket påkostat såväl mekaniskt som optiskt. Optiken består av en fin kombination av diverse "exotiska" linselement - allt från lågspridande till ultralågspridande och högbrytande glas. Dessutom inhyser den två stycken asfäriska linselement. Denna kombination ger goda förutsättningar för låg grad av sfärisk och kromatisk aberration, låg distorsion, hög skärpa och god färgåtergivning - ett kompakt format i förhållande till ljusstyrka och brännvidd. 

Läs mer här: Panasonic Leica DG Vario Elmarit 50-200/2,8-4,0 ASPH Power O.I.S test