Fujifilm GFX lanserar!

Nyhet

Nu kommer två helt nya produkter till GFX-serien från Fujifilm - ett nytt objektiv och en telekonverter. Objektivet är ett fast 250mm objektiv med ljusstyrka f/4 och bildstabilisering inbyggt. Det här ger helt nya möjligheter med en GFX-kamera...

Objektivet och telekonvertern kommer redan i slutet av maj så lägg in din order så fort du kan! Pris på 250mm blir 31990kr och telekonvertern landar på 8490kr inkl moms. Mellanringarna (18 och 45) kostar 3290kr per styck. Mer information och test kommer! 

PREMIÄR! Premiärvisning av dessa produkter (i Sverige) är på vårt event den 17:e april (Umeå). Läs mer om det i Bloggen och anmäl dig redan nu - Fujifilm är på plats med produkter, föreläsare och personal. VÄLKOMMEN! 

Fujifilm skriver: 

Objektivutbudet till mellanformatssystemet GFX fortsätter att växa i och med lanseringen av det nya teleobjektivet FUJINON GF250mmF4 R LM OIS WR tillsammans med telekonvertern FUJINON GF1.4X TC WR. Systemet innehåller sedan tidigare sex objektiv och med dessa nya tillskott utökas möjligheterna ordentligt för fotografer med behov av längre brännvidder. 

Objektiven till GFX-systemet är framtagna med erfarenheter från X-serien och den sammanlagda kunskapen från en lång tradition av objektivtillverkning för både mellanformat och småbild. GF-objektiven representerar den högsta kvaliteten FUJIFILM kan frambringa med extremt hög upplösningsförmåga och utsökt färgåtergivning designade för att få ut den maximala potentialen ur GFX 50S. Mellanformatssystemet GFX har på kort tid blivit populärt både bland professionella fotografer och fotoentusiaster tack vare sin utformning och förmåga att fånga bilder med fantastisk detaljåtergivning, stort tonomfång och en tredimensionell känsla, något som kännetecknar egenskaperna hos en digital mellanformatskamera med stor bildsensor. 

Det väderskyddade teleobjektivet GF250mmF4 R LM OIS WR har en brännvidd som motsvarar 198mm (35mm-format) och en största maximal bländaröppning på f/4. Med FUJINON GF1.4X TC WR är det dessutom möjligt att utöka brännvidden till 277mm (35mm-format) utan att bildkvaliteten försämras (största möjliga bländare f/5,6). Objektivet har en optisk design bestående av 16 linselement i 10 grupper inkl. ED- och Super ED-linselement för att uppnå högsta möjliga bildkvalitet på samtliga fokusavstånd och samtidigt minimera uppkomsten av kromatisk aberration. Objektivet har en närgräns 1,4 meter och den kraftfulla bildstabiliseringen kompenserar upp till 5-steg för att förenkla handhållen fotografering. 

Objektivet har en snabb och tyst autofokus som drivs med stor precision av en linjär motor. En ny funktion gör att motorns position fixeras när kameran stängs av eller sätts i uppspelningsläge. För att uppnå snabbare autofokus har objektivet ett reglage för att begränsa fokusområdet och en funktion för att memorera ett fokusavstånd. Dessutom har objektivet utrustats med fyra stycken knappar framtill för att låsa eller aktivera fokus.. 

GF250mmF4 R LM OIS WR har en robust och lätt konstruktion i magneisumlegering och för att klara användning i tuffa fotograferingsmiljöer är objektivet väderskyddat på 18 områden och tål väta, damm, smuts och låga temperaturer. Det främre linselementet har en vattenavvisande fluorin-beläggning som är mindre känslig för fläckar och enkel att rengöra. Objektivets motljusskydd har en skjutbar lucka för snabb åtkomst av exempelvis ett polarisationsfilter och en fot för montering av objektivet på stativ ingår. I samband med lanseringen av GF250mmF4 R LM OIS WR och telekonvertern FUJINON GF1.4X TC WR presenteras även mellanringarna MCEX-18G WR, MCEX-45G WR för att ge GFX-systemet fler möjligheter till makrofotografering. Mellanringarna går att använda med samtliga GF-objektiv för att öka avståndet från objektivet till kamerans bildsensor vilket förbättrar närgränsen.
 

Läs mer här: Fujifilm GF 250/4 R LM OIS WR