Dags för TIPA

Nyhet

Det är prestigefyllda TIPA Awards som nu har utsetts och det är en hel del förväntade vinnare men samtidigt är det också så många kategorier idag att nästan alla får pris - låter mer som en sport för barn där alla får medalj. Vem vann...egentligen?

Alla vill se sig som vinnare så klart men en sammanfattning är att Sony tar hem storslam när man får med A7 III, A7R III och A9 samt bästa standardzoom, bästa telezoom och bästa superzoom-kamera. Flera tunga priser och därtill tar Nikon hem årets systemkamera "Expert" med D7500 och "Professional" med D850. En galet bra produkt men frågan är om de ens hade konkurrens i år eftersom klassen DSLR (spegelreflex) inte varit fullspäckad med nyheter då det mesta handlat om spegelfritt. Att man delar upp kategorierna fortfarande borde ändras då vi som användare sällan bryr oss om produkten har spegel eller inte utan mer om andra för- och nackdelar hos produkten. Många som skriver och ringer till oss väljer mellan just D850 och A7R III - oberoende av teknik - det handlar mer om tillbehör, optik, övriga specifikationer och känsla. 

Canon får med sig ett gäng priser för EOS 200D, EOS 6D Mark II, Canon 85mm f/1,4L IS USM, Canon PowerShot G1X Mark III och till sist EOS M50 som får ett fint erkännande vilket vi blir extra glada för! Vem trodde att Canon skulle vinna pris 2018 för årets entusiast-spegelfria-systemkamera? Tamron tar med sig pris för både 70-210mm och 18-400mm och Sigma matchar upp med 14-24mm (välförtjänt!) samt 24-70mm f/2,8. Samyang lyckas klämma in sitt 35mm till Sony E (som bara kostar dryga 3000kr!) och till sist har Panasonic fått plats med både G9 och GH5S - som du ser här ovan. (GH5 vann 2017 och fick följa med på bilden!) 

Som du märker är det en spridning men vi saknar flera populära märken som i år står helt utan uppmärksamheten från TIPA. Vad tycker du? Var det rätt vinnare i de olika klasserna? Läs mer om du vill på TIPA:s hemsida om alla vinnare.