X-files: Havet

Ett fruset hav som belyses av en sjunkande sol...

Packat bilen, kört långt, vandrat långt ut på isen, väntat, frusigt, hoppat och dansat för att hålla värmen. Förra gången jag var här så var det -26 och nu bara -11 så varför klaga. Fast nu blåste det. Inväntar solnedgång. Tog några bilder i väntan, och då bland annat den du ser här. Solen droppade helt odramatiskt ner bakom horisonten. Så de bilderna blev tråkiga så då visar jag denna som är tagen strax före solnedgången. Jag har ett par dramatiska solnedgångar från denna plats sedan tidigare i år, ska nog visa dem senare i bloggen även om de inte är tagna med GFX.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + Techart adapter + Canon EF 500/4 L, 1/140s, f/16 och ISO 200. Självklart på stativ.

Se bilden i full upplösning >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas