Videopaket!

Nu kan vi erbjuda färdiga videopaket från Samyang till Sony E-fattning och till Canon EF - 19990kr inkl moms för ett paket med 5st videoobjektiv i en exklusiv väska anpassad för dessa objektiv. Dock är det ett begränsat antal...

Du hittar kiten via länkarna nedan, lägg in en beställning om du vill vara säker på att få ditt eget exemplar! Du som inte filmat så mycket eller är tekniskt intresserad kanske undrar varför dessa objektiv har ett T-värde istället för F-värde när det gäller bländaren? När vi pratar video och filmning är det i regel T-värdet man vill åt men vad skiljer dessa åt? F-värdet är egentligen ett värde på bländarens öppning och det i förhållande till brännvidden. F-värdet är inte en korrekt benämning på hur mycket ljus som når fram till sensorn utan bara hur stor öppningen är på själva bländaren. 

T-värdet däremot är värdet på hur mycket ljus som faktiskt når fram till sensorn, det står för Transmission. Det avgörande är, förutom bländarens storlek så klart, själva linserna som sitter i objektivet. Ett F-värde på 2,8 kan bli ett T-värde på 3,0 då öppningen fortfarande är det samma men linserna i objektivet "stjäl" en aning av det ljus som går igenom. Det blir alltid ett högre T-värde än F-värde då alla objektiv har en viss ljusförlust (reflektioner). T-värdet är således viktigt för att, som du kanske förstått nu, vid filmning så vill man använda olika objektiv och även om de olika objektiven har samma F-värde kan T-värdet skilja sig åt märkbart vilket kommer att ge en annan exponering med samma inställningar. Vid fotografering tar man ju enstaka bilder åt gången och det är enkelt att ändra exponering efter tycke, även i efterhand (RAW) medan vid filmning är det mycket mer känsligt med skiftande resultat. 

Läs mer här: Samyang VDSLR Kit för Sony FE 

Läs mer här: Samyang VDSLR Kit för Canon EF