Manfrotto Xume

Nyhet

Vi har testat Manfrottos smarta Xume - en produkt som passar rätt många av oss de gånger vi behöver byta filter eller snabbt ta bort det. Läs vårt test, det är säkerligen något som du kan ha nytta av, både vid filmning och fotografering!

Många frågar om de skapar vinjettering i bilden och svaret är nja. På de flesta objektiv vi har testat så gör det inte det men på vissa vidvinklar kan det, vid full öppning, påverka något men då är frågan om det är ens märkbart och det är det inte i de fall vi har testat. Dock påverkar brännvidd, bländare och fokusavstånd om det syns i bilderna och det är endast en risk vid vidvinkel och ultravidvinkel. Fördelen är dock väldigt stor för dig som behöver eller vill kunna byta eller ta bort filter fort. Vi älskar Xume och det är en produkt som funkar både för oss som plåtar och filmar - smart och smidig i bra kvalitet, som alltid med Manfrotto. 

Läs mer här: Manfrotto Xume test