Fujifilm XF 18-55/2,8-4 R LM OIS

Test

Vi har uppdaterat testet på Fujifilms XF 18-55mm då kamerorna har uppdaterats ett par gånger sen det objektivet släpptes. Det här är ett mycket bra val för dig som behöver en stabil normalzoom - men håller den måttet fortfarande?

Mats skriver: De flesta 18-55mm-zoomar är väldigt plastiga och billiga, vilket dock inte stämmer in på denna 18-55:a som känns betydligt mer förtroendeingivande. Och Fujis hamnar också i en avsevärt högre klass både bygg- och bildkvalitetsmässigt. Optiken har lämpligt motstånd i fokus, zoom och bländarring, och vid zoomning växer den ca 3 centimeter på längden. Bländarringen saknar dock bländarmarkeringar, vilket jag tycker är lite synd, men antagligen hade den vuxit i storlek i så fall. Inbyggd bildstabilisering (OIS) har den också, vilket är en mycket bra funktion som motverkar skakningsoskärpa i bilderna. 

Läs mer här: Fujifilm Fujinon XF 18-55/2,8-4 R LM OIS test