Canon Speedlite 470EX-AI

Test

Nu har vi testat Canons nya blixt 470 EX-AI och det är väldigt spännande då den innehåller en helt ny och unik funktion - Auto Intelligence. Är det en gimmick eller något som man har nytta av? Leksak eller verktyg? Mats har svaret till oss.

Eftersom Canon kan det här med blixtar så är det en bra blixt i grunden vilket vi också förutspått. Du kan läsa testet för att få en helhetsbild över blixten men det vi var mest intresserade av var om AI-funktionen var något som kommer att förbättra resultatet eller mest är en teknisk gimmick utan större nytta. Innan vi hann fråga Mats hela frågan så svarar han "den funkar skitbra!". Bevisligen är det en mycket bra och träffsäker intelligens i den nya blixten och det är inte så konstigt då den, tillsammans med kameran, får så mycket information och kan portionera ut precis lagom med ljus. Vi tror det här är en funktion som är här för att stanna, som kommer att efterapas och som vi hoppas kommer i Canons toppmodell av blixtar inom kort - så bra fungerar det! Både denna lansering och EOS M50 är spännande då Canon väljer att lansera nya funktioner och features i konsumentmodeller och inte i renodlade yrkes- och proffsprodukter - vad kommer mera från Canon under 2018 blir frågan. 

Läs mer här: Canon Speedlite 470 EX-AI test