Canon EOS M50

Test

Jättekul att Canon lanserar en produkt som skapar snack - i synnerhet när den är spegelfri! Canon EOS M50 har varit i händerna på Mats ett tag och vi har fått ihop ett test som visar exakt hur bra den är. Se till att kolla in vårt test nu!

Mats skriver: Filmning i 4K är en mycket efterlängtad funktion bland Canons konsumentmodeller, och M50 blir alltså den första Canonkameran (bortsett från 5D Mark IV, 1DX Mark II och några renodlade videokameror) som klarar det. I 4K får man dock en crop-faktor på 1,56x, vilket ska tilläggas den redan existerande APS-faktorn på 1,6x. Med andra ord en fördel för dig som filmar med teleobjektiv, och en klar nackdel för dig som gärna använder vidvinkel. Jag använde mig bland annat av 300mm brännvidd, som på M50 i 4K motsvarar samma bildvinkel som man får med närmare 750mm brännvidd på en fullformatskamera. Perfekt för paparazzi och djur/fågelfilmare. Men för att få någon vidvinkel att tala om så behöver man ner på så korta brännvidder som ~ 8-14mm.

Läs mer här: Canon EOS M50 test