X-files: 2002

BMW 2002 ti En riktig klassiker!

Denna skulle passa perfekt i mitt vardagsrum, vem behöver soffa och bord... man kan ju sitta i bilen...

Jag har en likadan bild utan kines men den är inte lika roligt minne. Han kom fram till mig och bad mig ta en bild av honom framför denna bil. En man med så god smak måste man ju hjälpa. På bruten kinengelska sa han, you look like a professional photographer, can you take a picture of me? Det är tyvärr nackdelen med GFX att den syns lite för mycket. Jag tycker om att smälta in i miljön med en kamera som inte väcker uppseende, därför jag använt Leica M så mycket men GFX är så galet mycket bättre än allting annat så det är bara att gilla läget.

2002 ti hade dubbla förgasare och hela 119 hästar vilket var mycket för den tiden och den vikten. Den vanliga 2002 med enkel förgasare hade 101hk, 2002 tii med insprutning hade 130hk och slutligen drömbilen 2002 Turbo hade 170hk. Den senare tillverkades i bara 1672 exemplar och de är galet dyra idag. En begagnad i bra skick ligger kring miljonen.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 32-64/4,0 R LM WR, 50mm, 1/60s, f/5,6 och ISO 250.

Se bilden i full upplösning >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas