Tamron lanserar!

Två nya objektiv presenteras idag, ett som ska börja levereras inom kort occh ett annat som fortfarande är under utveckling. Det objektiv som du kan ha i handen inom kort är 70-210mm f/4 Di VC USD - ett telezoom för 8600kr inkl moms.

Tycker du att ett 70-200mm är för tungt eller dyrt så lanserar Tamron nu 70-210mm som väger ca 40% mindre än sin tyngre storebror. Vädertätad, metallchassi och fluorbehandling på frontlinsen samt en inbyggd stabilisering som ger upp till 4 stegs effekt. För den som filmar så är det bra att veta att bländaren är elektromagnetiskt styrd och har dessutom 9 blad för en mycket cirkulär form, en fördel när det kommer till att teckna ljuskäglor i bakgrundsoskärpan. Du kan även finjustera autofokus och bildstabilisering om du köper till Tap-in Console (USB-docka).

Börjar att levereras i april 2018, pris ca 8600kr inkl moms

Det andra objektivet är spännande då det är ett Tamron avsett direkt för Sony E. Vi tror, och hoppas att både Sigma och Tamron kommer att göra en satsning på objektiv till Sony E-mount under 2018 och det här visar att Tamron är på det spåret. Kommer det en hel drös med objektiv under året, till Sony E-mount, så är det väldigt intressant då så många fotografer bytt eller kompletterat med Sonys system. Det nya objektivet är ett 28-75mm som tecknar ut fullformat (A7 och A9-serien). Namnet är Tamron 28-75mm f/2,8 Di III RXD varav det sista är en ny beteckning som står för Rapid eXtra silent stepping Drive - eller en stegmotor för att få till knäpptyst fokusering. Det vi vet är att den kommer att vara vädertätad, väga 550 gram, vara byggd i metall och och den officiella lanseringen blir till sommaren. Nu har Tamron visat vart man är på väg och stämmer våra gissningar kommer det inte vara den enda Tamron-gluggen 2018 till Sony E...