Sony lanserar!

Nyhet

Ännu en lansering - Sony lanserar tredje generationen i A7-serien och namnet blir följaktligen Sony A7 III. Med tydligt arv från A7R III och A9 får man ett kamerahus som fyller de flesta behov till ett lägre pris än sina storasyskon.

24 mpixel med BSI-teknik men utan samma avancerade konstruktion, kallat "stacked CMOS" som A9 har och som möjliggör 20 bilder per sekund, återfinns nu i Sony A7 III. Man har även satt in samma processor (Front End LSI) som A7R III har för att få upp farten och kunna få in fler funktioner i kameran. 10 bilder per sekund, kontinuerlig autofokus och buffer på 177st JPG. Autofokus har fått sig en skjuts till att vara dubbelt så snabb som i A7 II enligt Sony. 693 punkter som täcker 93% av bilden, supporterat av 425 kontrastdetekterande AF-punkter. "Eye AF" och "Lock-on AF" som finns, och fungerar otroligt bra, finns också nu i A7 III.

När det gäller video så får man ut 24p 4K från ett område motsvarande 6k på sensorn och 30p från ett område motsvarande 5K (1,2x crop) i S-Log2 och S-Log3 om man önskar. Även Hybrid Log Gamma finns. Internt gäller upp till 100 Mbps, 8-bit och 4:2:0 medan HDMI ger 4:2:2 och 8-bit. Även tillgång till 1080/120p finns tillgängligt.

A7 III påminner om A7R III i formen och kamerahuset och har därför möjliggjort det större och nyare NP-FZ100-batteriet, ett batteri som tillsammans med nya komponenter i kameran är det batteri som ger bäst batteritid just nu bland spegelfria kameror (enligt CIPA). Vi har i vårt test märkt att nya Fujifilm X-H1 också har betydligt bättre batteritid än förväntat så här ser vi en utveckling just nu. Touchskärm, inbyggt WiFi med NFC och en AF joystick med dedikerad AF-ON-knapp är andra features och nyheter.

Läs mer här: Sony Alpha 7 III kamerahus